Strikking er bra for deg

Flere positive helseeffekter av å bedrive håndarbeid.

JULEGAVER PÅ GANG?: Det er bare til å starte produksjonen.  Foto: pixabay.com
JULEGAVER PÅ GANG?: Det er bare til å starte produksjonen. Foto: pixabay.com

Å strikke og hekle er ikke bare avslappende, man skaper også noe man kan dra nytte av. Du tenker kanskje på gamle damer når du ser for deg en som strikker eller hekler? Det må du bare slutte med umiddelbart.

For det viser seg at dette håndarbeidet har flere fordeler for helsen.

1. Du holder hjernen i form.
Desto mer du bruker - og utfordrer - hjernen, desto friskere holder den seg. Strikking krever konsentrasjon og tankevirksomhet. Og forbedrer samtidig hukommelsen.

2. Du blir flinkere i matte.
Dette høres kanskje rart ut, men det å strikke eller hekle utfordrer dine matematiske evner. Et prosjekt kan kreve en del utregninger og logisk tenkning.

3. Det hjelper mot smerte og angst.
Strikking kan være en god metode for smertelindring. Håndarbeidet krever fokus, og det har en avslappende effekt på kroppen. Noe som igjen gjør at man fokuserer mindre på smerter og angst.

Artikkelen fortsetter under bildet
bamse strikket

SÅ SØT! : Og om du har litt erfaring er det ikke vanskelig heller. Foto: pixabay.com


4. Du blir sterkere i fingrene.
Å strikke gir sterkere og mer fleksible fingre. Det er snakk om ganske mange bevegelser, som krever konsentrasjon og går hurtigere og hurtigere jo flinkere man blir. Bevegeligheten, samt muskler og sener bygges derfor opp i hendene.

5. Stresset minker.
Å strikke eller hekle er nesten som å meditere. Du fokuserer på bevegelsene og konsentrerer deg. De gjentakende bevegelsene øker velværet og senker stressnivået i kroppen.

6. Det motvirker leddgikt.
Som vi var inne på tidligere, er strikking og hekling bra for å bygge opp muskler i fingrene. Men det kan også motvirke leddgikt. Lettere belastning kan styrke brusken i leddene istedet for å bryte den ned.

7. Du skaper noe!
Det finnes ingen bedre følelse enn å bli ferdig med et prosjekt. Du har jo faktisk skapt noe helt nytt! Nyt verket ditt!

strikking
BRA FOR HELSA! : Kanskje på tide å finne frem pinnene fra skapet? Foto: Shutterstock


Artikkelen ble først publisert her.